Kalendarium

29 – 31 aug: VERNISSAGE på Galleri STALLET

Välkommen till Humanisthjälpens årliga konstutställning den 29, 30 och 31 augusti i Falsterbo. På fredagen kl 15-19 är det vernissage – alla intäkter går oavkortat via Humanisthjälpen till barn- och kvinnohusen Oum el Banine och ADHHAR. Mer info!

vernissage2004

1 sep: Panelsamtal om Hedersförtryck

Välkomna till samtalskväll måndagen den 1 september kl 19.00 i Lund, på adressen Bantorget 5 (en halv trappa upp). Inträde: 60 kr.

Temat är ”Hedersförtryck: Tragedier och lösningar”. Hör Anders Moberg, författare och religionshistoriker; Mariam Taheri från riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime; och Fitore Osmanaj, filmskapare och samhällsdebattör. Kvällen inleds med kortfilmen ”Heder – a story about Honour” av Fitore Osmanaj. Mer info!

Heder Moberg Taheri Osmani

2 sep: Hedershotade ogifta mödrar

Kom och hör Madame Mahjouba, en av Marockos absoluta frontkämpar inom socialt arbete. Hon har grundat kvinnohus och daghem och slåss på barrikaderna mot traditionellt hederstänkande, för kvinnors och barns rättigheter. Hon har fått flera utmärkelser för sina insatser och stöds av Humanisthjälpen sedan 2008. Hör även Malmöförfattaren och hjälparbetaren Jennie Silis, som visar bilder från Mme Mahjoubas otroliga liv. Jennie signerar även sin bok ”En hedersam kvinna”. Mer info!

Mme Mahjouba

23 sep: Samtalskväll i Kristianstad

Humanistiskt nätverk i Kristianstad ordnar samtalskvällar kl 18.00 på Österlånggatan 9 A (en trappa ner).

Vissa onsdagar: Café Mensch i Köbenhavn

Våra vänner i Humanistisk Samfund har ett humanistiskt café i København, där de vissa onsdagar har gäster och samtalskvällar. Mer info och föranmälan.

Kalender

För att lägga till den här kalendern i din egen Google-kalender, tryck på plus-knappen ovan. Det funkar också i mobilen, t ex med iPhone-appen GooCal.

Kommentarer inaktiverade.

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 78 andra följare

%d bloggare gillar detta: