Officiant Gunnar Hjert – presentation

Kontakt
Gunnar Hjert
Lugna gatan 41
211 59 Malmö
040-12 64 04
0702-80 72 19
Gunnar.Hjert@gmail.com

Jag är 71 år gammal och driver en översättningsfirma som också innefattar mina officiant uppdrag. Jag har tidigare varit utbildningsadministratör vid Lunds universitet i nästan fyrtio år. Jag är gift för andra gången, har tre barn och två bonusbarn och elva barnbarn. Jag är skåning, har min permanenta bostad i centrala Malmö och tillbringar också mycket tid i fritidstorpet i Göinge. Jag är ordförande i Humanisterna Syd.

Jag har en magisterexamen i litteratur och språk, och sång och musik har alltid upptagit en stor del av min fritid.

Humanism är för mig i första hand frihet från dogmer och vanföreställningar. Ett samhälle ska byggas på förnuft, kunskap, kultur och medmänsklighet. Vi ska visa tolerans mot olik-tänkande men visa att det går att finna trygghet och glädje i tron på människans förmåga att själv skapa en värld av fred, solidaritet, utveckling och tillit till varandra. Vi ska ta vara på människors behov av ceremonier som skapar gemenskap och högtid vid viktiga tilldragelser i livet.

Jag tar uppdrag som officiant vid barnvälkomnanden och begravningar i sydvästra och nordöstra Skåne. Ceremonin förbereds alltid i ett eller flera samtal med föräldrarna till barnet respektive anhöriga och vänner till den bortgångna. Efter dessa samtal ställer jag samman ett detaljerat program som skickas till de berörda för granskning. Inga religiösa inslag förekommer i ceremonin, men i övrigt har de anhöriga alltid sista ordet i planeringsarbetet.

Annonser

One Response to Officiant Gunnar Hjert – presentation

  1. […] Gunnar Hjert som är officiant från Humanisterna Syd håller högtidstal och citerar Sokrates: […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: