Var femte Malmöungdom är hedersutsatt

Sydsvenskan rapporterar: ”Var femte niondeklassare i Malmö uppger i en enkät att de upplever press att bevara sin oskuld tills de gifter sig. Majoriteten av dem är förbjudna att umgås hemma hos någon av motsatt kön, visar en ny kartläggning av det hedersrelaterade förtrycket i Malmö.”

I tio år har Humanisterna arbetat mot hedersförtryck, bland annat genom att på olika sätt stötta och samarbeta med föreningen Glöm Aldrig Pela och Fadime. Många är medlemmar i bägge föreningarna. I region syd har Humanisterna under många år varit ständig medarrangör till Fadimedagen i Malmö, och planeringen är i full gång även för januari 2019.

Fadimedagen är en manifestation och minnesdag för Fadime Sahindal som sköts till döds av sin far i Uppsala. Det är också en dag för kunskapsbyggande. Gäster har varit några av regionens och landets främsta experter på hedersförtryck, yrkesverksamma, politiker och aktivister.

Ditt stöd behövs! Överväg att stötta oss genom medlemskap i någon av organisationerna (eller bägge) så kan vi göra mer. Om du också vill jobba aktivt, kontakta oss på syd@humanisterna.se.

Magnus Timmerby, ordförande, Humanisterna Syd

Du kan bli medlem genom att klicka på bilderna:

Logotypeversion-3-png logo_gapf_rgb_lg-e1523619861221

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: