Humanisterna Syd besöker Humanisterna Väst

Den 2 november höll Humanisterna Syds ordförande Magnus Timmerby ett föredrag för Humanisterna Väst i Göteborg om humaniströrelsen internationellt:

”I Sverige är det lätt att vara ateist och humanist, men i stora delar av världen kan det innebära livsfara. Visste du att svenska Humanisterna är medlem i EHF och IHEU, som har 130 medlemsorganisationer och är representerade i FN:s Råd för mänskliga rättigheter? Att det finns humanistiska skolor i Uganda och Tyskland och ett humanistiskt universitet i Nederländerna? Att flera länder har en lång tradition av humanistiska stödpersoner på sjukhus, i armén, i fängelser? Att Indien har en lång historia av humanism och rationalism?”

Magnus tipsade också om Facebook-sidan Humanist news from around the world som samlar små notiser om goda nyheter och framsteg i olika delar av världen.

På hemsidan New Humanist nämns i en artikel, från 2014, de  länder som New Humanist anser att om man är ateist är det direkt förenligt med livsfara.

IHEU: s publicerade nyligen en tankefrihetsrapport som säger att en överväldigande majoritet av länder i världen misslyckas med att respektera ateisternas och fritänkarnas rättigheter. Rapporten kan laddas ner här.

Vid pennan

Rickard Kentander

2017.11.07

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: