Bilder från Pride 2017

Sjutton glada humanister gick årets Malmö Pride-parad tillsammans med Vetenskap och Folkbildning Skåne. Ca 10 000 personer gick paraden, plus åskådare i hela stan.

Utöver paraden satsade vi i år även på en utställning i Folkets park (Pride Park) i tre dagar, även detta tillsammans med VoF Skåne. Det var bra tryck med uppemot 10 000 besökare i parken. Många var nyfikna och fick broschyrer, och lite oväntat sålde vi så mycket böcker att vi fick hämta två nya lass.

Vem sa att vanligt folk inte är intresserade av livsåskådning, vetenskap och filosofi?

Vi tror inte på övernaturliga saker, men vi tror på kärleken!

I glädjen ska vi minnas att det inte bara är för Malmö och vår egen skull vi deltar. De allra första Pride-samlingarna slutade med att deltagarna misshandlades och fängslades av polisen. Även i vår tid deltar många under en högst verklig risk för sitt liv och frihet. Vi vet att bilderna från Pride i trygga länder ses av många personer världen över som själva måste hemlighålla sin läggning. Förhoppningsvis skänker bilderna dem en gnutta inspiration och styrka.

Stort tack till alla er som anmälde sig som funktionärer. Vi är en liten organisation och har inte mycket pengar, men är ändå en livskraftig rörelse som många känner igen och sympatiserar med.

Bilder från förra året

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: