Skolbesök i Ystad

I början på april var vår ordförande Magnus Timmerby inbjuden till Österportskolan i Ystad. En teknikklass och en samhällsklass fick höra om Humanism som livsåskådning.

Att föreläsa på skolor är en del av Humanisternas verksamhet. Är du lärare eller rektor och skulle vilja ha ett skolbesök från oss, skicka ett mail till syd@humanisterna.se så återkommer vi och sätter upp en tid som passar er.

Skolan_Framifran_Syd

Är du som lärare själv nyfiken på Humanismen, och kanske själv vill diskutera den med dina elever? Humanisterna har i samarbete med Fri Tanke Förlag nyligen givit ut en bok om livsåskådningen sekulär humanism, författad av förbundets ordförande Christer Sturmark och Patrik Lindenfors, forskare i biologisk och kulturell evolution vid Stockholms Universitet. Boken, med titeln Sekulär Humanism – Förnuft, omtanke, ansvar, är ett utmärkt underlag för dig som lärare att presentera humanismen. Ämnen som tas upp är vad som skiljer den sekulära humanismen från religiösa ideologier, dess idéhistoria, frågor om etik och moral. Gamla såväl som aktuella frågor tas upp och humanismens tankar och svar på dem presenteras; har vi verkligen en fri vilja, abort, ondskans problem, dödshjälp m m.

Boken går att köpa i humanistshopen och kompletteras av studiematerial som återfinns för gratis nedladdning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: