Om Humanistfikan 25/4

I måndags, 25e april, hade vi en ung kvinna från Egypten som gäst på Humanistfikan, som tvingats på landsflykt för sina sekulära och kritiska åsikter.

Det var ett mycket intressant samtal. Vår gäst berättade om hur hon fördjupade sig i Koranstudier vilket fick henne att börja ifrågasätta. Helt utan stöd från familjen eller andra resurser analyserade hon saken och drog sedan slutsatsen att religionen måste vara osann. Tyvärr ledde detta till en dålig relation med familjen, och för ett par år sedan polisanmäldes hon för att ha skrivit ett religionskritiskt inlägg. Hon valde att gå i landsflykt med sin pojkvän men har tyvärr inte stora chanser att få asyl i Sverige.

På länken framträder hon i en religionskritisk intervjufilm, exempelvis vid 8 min 7 sek (undertext saknas de första sekunderna).

 

Det är inte första gången på Humanistfikan vi haft gäster med liknande bakgrund och erfarenhet. Människor som tvingats fly för sitt liv, som sökt skydd från religiösa diktatur och fundamentalism p g a sin ateism, sexualitet m m. Andra gäster har inkluderat Jenny Wenhammar, ledare för svenska Femen. Du är varmt välkommen på dessa träffar! Ta chansen att lyssna på dessa fantastiska människor och frihetskämpar, möt och delta i samtalet med andra humanister och varför inte dela med dig av dina egna erfarenheter.

Väl mött!

One Response to Om Humanistfikan 25/4

  1. […] Inas intervjuar en ung icke-troende som flytt från Egypten – och som gästat oss tidigare på Humanistfika i Lund (video) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: