9 nov: Medlemsmöte + föredrag om Effektiv altruism

Klockan 18.00 börjar vi med ett kort medlemsmöte (ca 10 minuter) med en beslutspunkt att rösta om: tillsättande av valberedning. Kandidater till valberedningen är välkomna! Direkt därefter följer ett tankeväckande föredrag om effektiv altruism:

De flesta med en humanistisk människosyn vill visa omtanke om människor i hela världen. Men hur ska det gå till? Vi lever i en globaliserad värld med nödställda som knackar på dörren. Är det bättre att lägga en tia i en tiggares mugg eller att ge tian till cancerforskning? Är det bättre att hjälpa här eller där? Är det rimligt att jämföra lidande? Bortsett från pengar, kan det vara effektivt att använda sin fritid på ett smart sätt? Genom att engagera sig i en förening som Humanisterna, kan vi kanske komma åt några av rotorsakerna till elände i världen?

Humanisterna bjuder in till föredrag om effektiv altruism, ett sätt att med vetenskaplig metod söka svaren på de här svåra frågorna och försöka avgöra vilka handlingar som ger bäst effekt.

Föredrag-Effektiv-altruism

Annonser

One Response to 9 nov: Medlemsmöte + föredrag om Effektiv altruism

  1. […] i höstas anordnade vi ett föredrag om Effektiv Altruism. Altruism, principen om hänsyn till andras välfärd, är en central fråga för humanister och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: