Föredrag måndag 10 sept: En hedersam kvinna

Välkomna till föredraget En hedersam kvinna med författaren och hjälparbetaren Jennie Silis.

Måndag 10 september kl 18.30
Plats: Gemenskapen, Spånehusvägen 83, Malmö

Bilder och berättelser om traditioner, makt och kvinnors rättigheter i Marocko. Jennie signerar även sin bok med samma namn.

Ur en recension i tidningen Kulturen:

Kvinnornas egna berättelser blandas i En hedersam kvinna med fakta om sharialagar och de rådande regler som finns i Marocko idag. Språket är välformulerat och lätt att ta till sig, och det är en lagom blandning mellan fakta och kvinnornas egna berättelser. Det är intressant och relevant läsning, även om kvinnornas berättelser ofta är sorgliga och gripande.

Silis menar att det inte bara är islam som religion som gör att kvinnor råkar ut för hedersbrott och liknande. Det är många som går runt med den uppfattningen, och då kan den här boken vara nyttig läsning. Dessvärre befarar jag att den inte når fram till personer som verkligen borde läsa den, utan snarare till dem som redan är en aning insatta i ämnet och intresserade av att ta reda på mer. Familjelagstiftning och andra lagar påverkar i hög grad hur kvinnorna i landet har det.

Annonser

2 Responses to Föredrag måndag 10 sept: En hedersam kvinna

  1. […] är en inspelning av föredraget En hedersam kvinna 10 september i Malmö med författaren och hjälparbetaren Jennie Silis, om traditioner, makt och […]

  2. […] annat ett seminarium av Jennie Silis, författare till boken En hedersam kvinna. Jennie har tidigare hållt föredrag för Humanisterna Syd […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: