Artistgala i Malmö för Oum El Banine

I Malmö arrangeras i påsk en artistgala för vårt insamlingsmål Oum El Banine i Marocko.

Biljetter finns att köpa här.

Oum El Banines grundare Mme Mahjouba Edbouche deltar i galan och i ett seminarium dagen efter. Hon kommer också att få ett pris som Glädjespridare. Ta chansen att se och höra henne!

Artister och kändisar på Palladium
Artistgalan sker på kvällen Annandag Påsk, på anrika Palladium mitt i Malmö. Bland artisterna finns Marianne Mörck, Totte Wallin, Thomas Petersson, Lillemor Dahlqvist, Rickard Söderberg, Karin Bäckström, Peder Lamm, Manuel Fervenza med flera. Alla gör en hedersvärd ideell insats. All behållning från galan går till Oum El Banine.

Representanter för Oum El Banines styrelse är inbjudna, liksom Marockos ambassadörer i Sverige och Danmark. På plats finns också Jennie Silis, aktuell författare med boken “En Hedersam Kvinna”, som handlar om Mme Mahjouba och Oum El Banine (se henne berätta om detta nedan).

Pris som Glädjespridare
Glädjekällan delar årligen ut ett pris till en stor Glädjespridare. Lars Hector bor halva året i Agadir och har länge följt kampen för de exkluderade och hedershotade ogifta mödrarna och deras barn. Med galan vill han hedra Mme Mahjouba för hennes insatser. Hon är nu pensionerad som administratör, men fortsätter oförtrutet sin kamp för de marockanska kvinnornas rättigheter.

Dagen efter galan blir det vid lunchtid ett seminarium med fritt inträde, där Mme Mahjouba samt företrädare för Oum El Banine, Humanisterna och HumanistHjälpen sitter i panelen, tolkar hjälper till med språken. Moderator för seminariet är journalisten och kulturattachén Mika Larsson.

Oum El Banine driver kvinnohus, utbildning, barnomsorg och informationskampanjer. Om du tycker utvecklingen mot mänskliga rättigheter går för långsamt, kan du nu sträcka ut en hand.

Huvudarrangör för galan är stiftelsen Glädjekällan, som drivs av Lars Hector i Malmö. Lars är även styrelseledamot och marknadsansvarig i den nybildade insamlingsstiftelsen HumanistHjälpen.

Mer information, där den som vill även kan donera till verksamheten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: