Studiebesök: Tropiska växthuset i Lund

Lördagen den 7 maj kl. 10:50 anordnas ett studiebesök i Tropiska växthuset i Lund (karta). Vi får en guidad tur av personal som föreläser om tropisk fauna, evolution och artrikedom. Samtidigt får vi chansen att lära oss mer om den över 140 år gamla kottepalmen och växthusets intressanta historia.

Om Göteborg har Sveriges största botaniska trädgård så har Lund den kanske behagligaste. Det tycker i alla fall studenterna som på sommaren sträcker ut sig på gräsmattan eller söker skugga under de stora parkträden. Pappersmullbärsträdet från Söderhavsöarna trivs faktiskt också i Lund.

I det tropiska växthuset finns en imponerande kottepalm, Cycas revoluta, som snart håller på att växa igenom taket. Här kan man snusa runt länge i värmen och upptäcka att våra välkända krukväxter ser helt annorlunda ut när de växer i täta, tropiska skogar.

http://archive.corren.se/bostad/?articleId=4143685

Först till kvarn gäller och endast 20 platser finns att tillgå. Växthuset har öppet som vanligt mellan kl. 12 till 15 för de som vill stanna kvar en stund efteråt. Efter guidningen tar vi en fika på Café Botán. Förhoppningsvis ute i solen på deras uteservering om vädret tillåter. Så missa inte denna möjlighet att träffa andra medlemmar i tropisk värme och anmäl er snarast till syd@humanisterna.se

Guidningen är gratis för medlemmar i Humanisterna, men vi tar gärna emot frivilliga donationer på plats.

Hans – Humanisterna Syd

Annonser

2 Responses to Studiebesök: Tropiska växthuset i Lund

  1. Hans skriver:

    Hittills har 6 personer anmält sitt intresse. 14 platser återstår.

  2. Hans skriver:

    13 platser kvar. Förvaringsskåp finns i entrén men kräver enkronor som polett. För de som inte har möjlighet att komma kan det tilläggas att växthuset är öppet alla dagar i veckan mellan kl. 12-15 (inträde: gratis).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: