Medlemsmöte med diskussion om skolans värdegrund

Gnu teacherDen 3 november kl. 18.30 i Ungdomens Hus (sal 4), Malmö kommer skolans aktuella värdegrund att diskuteras. I den nuvarande läroplanen ”1994 års läroplan för de frivilliga skolformerna (LPF94)” uttrycks att:

1.1 GRUNDLÄGGANDE VÄRDEN
Det offentliga skolväsendet vilar på demokratins grund. Skollagen (1985:1100) slår fast att verksamheten i skolan ska utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar och att var och en som verkar inom skolan ska främja aktningen för varje människas egenvärde och respekten för vår gemensamma miljö (1 kap. 2 och 9 §§).
Skolan har en viktig uppgift när det gäller att förmedla och hos eleverna förankra de värden som vårt samhällsliv vilar på. Människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet, alla människors lika värde, jämställdhet mellan kvinnor och män samt solidaritet med svaga och utsatta är de värden som skolan ska gestalta och förmedla.
I överensstämmelse med den etik som förvaltats av kristen tradition och västerländsk humanism sker detta genom individens fostran till rättskänsla, generositet, tolerans och ansvarstagande.
Undervisningen i skolan ska vara icke-konfessionell. Skolans uppgift är att låta varje enskild elev finna sin unika egenart och därigenom kunna delta i samhällslivet genom att ge sitt bästa i ansvarig frihet.

Per Lundin, gymnasielärare inom samhällskunskap i Malmö, inleder mötet varefter det är upp till deltagarna att fritt diskutera våra skolors värdegrund med avseende på den aktuella läroplanen.

Diskussionen kommer att pågå i ca. 2 timmar och förtäring (smörgåstårta) ingår. Donationer tas tacksamt emot.

Adressen är: Ungdomens Hus, Norra Skolgatan 10, Malmö

Karta: http://goo.gl/maps/YaxN

Väl mött!

Humanisterna Syd

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: