Verklighetens folk

Verklighetens folkKristdemokraterna har varumärkesskyddat begreppet ”Verklighetens folk”. Jag tog mig för pannan för Patent och registreringsverkets godkännande av falsk marknadsföring. Hur tusan kan en organisation som baserar sina uppfattningar på sagor få rätten till verkligheten? Det är direkt absurt och man kan bara bli förbannad på Staten. Varumärkesskyddande är till för namn och sådant som kan kallas varumärke. På Patent och registreringsverkets hemsida så finns information om varumärken. Ett avsnitt handlar om hinder för varumärken. Låt oss titta på vad som står där:

Att särskiljningsförmåga för ditt varumärke saknas. SD och RSFL har redan nyttjat det liksom Ny Demokrati. Det går liksom inte att särskilja KD från alla andra i verkligheten varför denna del är definitivt ett hinder att få varunamnskydd

Att varumärket är ägnat att vilseleda allmänheten. Som står ovan så är KD och Verklighetens folk en omöjlighet på grund av KD’s sagobaserade politik.

Att varumärket på annat sätt strider mot lag, författning, allmän ordning eller är ägnat att väcka förargelse. Varunamnskyddet bryter väl inte mot någon lag vilket det borde då man kan varuskydda svenska fraser. Det kan leda till många varuintrångsmål där KD anklagar alla som säger elelr skriver ”Verklighetens folk”. Jag får väl en stämning. Folk har redan blivit förargade på KD genom sitt agerande vilket KD nog räknat med.

Att varumärket innehåller eller består av något som är ägnat att uppfattas som någon annans släktnamn, konstnärsnamn eller likartat namn eller någon annans porträtt där namnet eller porträttet inte beskriver någon som sedan länge är avliden. Inte tillämpligt

Att varumärket innehåller eller består av något som är ägnat att uppfattas som titeln på någon annans upphovsrättsligt skyddade verk eller kränker någon annans upphovsrätt till litterärt eller konstnärligt verk eller annans rätt till en fotografisk bild eller mönster. Här måste man konstatera att intrånget är redan gjort. RSFL har givit ut en bok med namnet ”Verklighetens folk”. Det har också Klaus-Dieter Fliiks gjort men denna sistnämnda verkar vara en Göran Hägglund påhejare.

Som man kan se ovan så kan inte PRV haft rätt bedömingar och underlag för sitt beslut att godkänna KD’s begäran att få rätten till en fras som redan är utgiven samt inte är ett varumärke utan en fras i det svenska språket. Vi får hoppas att PRV ändrar sitt beslut.

Leif Jonholm – Humanisterna Syd

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: