På besök hos de danska humanisterna


I måndags förra veckan, närmare bestämt den 31:a augusti var ordförande Andreas Palmqvist och styrelseledamot Sara Ullman på utflykt över sundet – till vår danska huvudstad.

Humanistisk Samfund, som bildades för ett år sen, firade födelsedag med champagne och dansk kage och Humanisterna Syds styrelse var inbjudna. Andreas var med som en av programpunkterna och talade framförallt om vad vi gör på den svenska sidan, lokalt men också på riksnivå.

Norge som haft tätt samarbete med danskarna sen uppstarten förra augusti var också med och firade, representerade av deras seremonisjef Yngvild Kvaale som delade ut tjusiga certifikat till Danmarks 7 humanistiska officianter.

Yngvild talade mycket och länge, särskilt om ceremonier och de ”mjuka” humanistiska värdena och hur viktigt det är att i vår rörelse vara folklig och att man genom ceremoniverksamheten kommer människor inpå livet och därigenom kan ge prov på konkret humanism.

Sara Ullman, i egenskap av koordinator för humanistisk konfirmation, fick chans att prata med en av Humanistisk Samfunds konfirmationsansvariga och hoppas på ett nära samarbete i framtiden.

Humanistisk Samfund (www.humanistisk-samfund.dk)

Artikel om födelsedagsfirandet i Kristeligt Dagblad (http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/336857:Kirke—tro–Et-humanistisk-barn-med-skarpe-taender?all=1)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: